2022, het jaar dat alles anders wordt

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 20:21

Allereerst wil ik jullie natuurlijk allemaal een mooi en gezond 2022 toewensen. Ik hoop dat het voor iedereen een jaar mag worden vol gezellige, mooie en ontroerende momenten, waarin je natuurlijk al je voornemens voor dit jaar gaat volbrengen. Want na dat jij op oudjaarsavond je jaar voorraad bier, wijn en champagne er volledig doorheen hebt gejaagd en op 1 januari de rook van je laatste sigaret is opgetrokken, is het dan zover: 2022, het jaar van de omslag, een jaar vol nieuwe kansen waarin in je de allerbeste versie van jezelf gaat worden. Maar hoe kan je hier nu eens voor gaan zonder wakker te worden op 15 Januari, de dag dat alles anders... ehm juist ja.

 

Goede voornemens zijn natuurlijk prima, ik bedoel mensen zijn nu eenmaal gewoonte dieren,  Zo starten de meeste altijd iets op maandag, volgende maand of op 1 januari. In principe niks mis mee, maar om echt te slagen is er meer nodig dan alleen '' het lijkt me wel fijn als.. ''

Om bijvoorbeeld echt een ander en gezond voedingspatroon te kunnen gaan volgen, moet je er ook echt achter staan. Iets gaan doen wat je buurvrouw ook doet want het klinkt wel leuk is niet de juiste motivatie. Om dus niet op 15 Januari weer opnieuw te moeten beginnen kies je een voedingspatroon wat echt bij jou past. Verdiep je dus goed is alle methodes, lees je goed in over wat het te volgen patroon inhoud en let bijvoorbeeld op de volgende punten

* Hoeveel maaltijden per dag?

* Wat is de portiegrootte?

* Moet ik ergens dagelijks aan voldoen? Denk hierbij aan calorie-inname

* Mag ik alles gewoon eten?

* Hoe lang duurt dit voedingspatroon/dieet?

* Moet ik supplementen of shakes bijnemen?

 

Met deze vragenlijst kan je voor jezelf dus al een hoop duidelijk krijgen. Want het maakt niet uit welke methode je ook kiest het moet passen bij jouw voorkeuren, jouw doel, jouw gezondheid en leefsituatie. 

Nadat je hebt besloten hoe je wil gaan werken aan een gezonde lifestyle is het ook erg belangrijk dat je ook daadwerkelijk gaat plannen. Door je maaltijden te plannen, preppen en in een keer in te kopen voorkom je al de grootste valkuilen, namelijk die van:

- Ik had even niks in huis dus heb ik maar dat gegeten. Hetgeen wat er nog is blijven liggen is meestal niet het gene wat in je nieuwe lifestyle past.

- ik had even niks anders bij dus heb ik maar iets anders gegeten, dit is meestal een wat minder gezonde snack of maaltijd.

- ik had zo'n trek tijdens het boodschappen doen, dus ik heb ook nog .... meegenomen. Met honger boodschappen doen nodigt vaak uit te het kopen van minder verantwoorde snacks of maaltijden. 

Probeer alle bovenstaande situaties dus altijd te voorkomen. Je hebt tenslotte een doel en om die te behalen zal je dingen anders moeten doen dan je ze deed. Blijf je jezelf motiveren en stel hierbij ook altijd realistische doelen voor jezelf.

Je mag je jezelf op weg naar je hoofddoel soms eens wat extra's geven. Belonen mag best en houd het ook het leuk en makkelijker om vol te houden. Zodra jij tevreden bent met het behaalde resultaat ga je op zoek naar waar het uiteindelijk om draait, namelijk balans. je hoeft niet altijd streng te zijn voor jezelf, maar soms mag je jezelf wel corrigeren. ik weet dat dit lastig is, maar bedenk jezelf altijd dat je het maar voor een persoon doet en dat ben jij!

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van mijn blog, of op zoek zijn naar hulp op het gebied van voeding, neem dan contact op met mij.

Succes met het behalen van jouw doelstellingen dit jaar!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.