
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal calorieën: 600
Ingrediënten:
Zilvervliesrijst - 70 gram
Runderreepjes - 100 gram
Sperziebonen - 100 gram
Broccoli - 100 gram
Spaanse rode peper – 0.25 stuks
Bosui - 1 stuks
Sesamzaad - 0.5 tl
Knoflook – 0.5 teentje
Sojasaus - 1 el
Honing - 1 tl
Gembersiroop - 3 gram
Olijfolie – 1.5 el
Peper - 1 snufje
Zout - 1 snufje
Bereidingswijze:
1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
2. Meng in een kom de sojasaus met de gembersiroop, honing en sesamzaad. Schep de runderreepjes erdoorheen en laat even marineren.
3. Hak de knoflook fijn en snijd de bosui in ringen.
4. Was de rode peper en snijd in kleine stukjes.
5. Dop de sperziebonen, halveer ze en snijd de broccoli in roosjes.
6. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, kook de laatste 4 minuten de broccoli mee. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
7. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan, schep het vlees uit de marinade en roerbak een paar minuten.
8. Voeg de knoflook en rode peper toe en breng verder op smaak met peper en zout. Schep het vlees daarna uit de pan en zet even opzij.
9. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en roerbak de bosui. Voeg daarna de broccoli en sperziebonen toe, giet de resterende marinade eroverheen en roerbak een paar minuten op hoog vuur.
10. Voeg de runderreepjes toe en verwarm nog even mee.
11. Serveer samen met de rijst en eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties