Zoete aardappel rösti met gerookte zalm

Gepubliceerd op 3 februari 2023 om 12:11

Bereidingstijd: 20
Aantal calorieën: 452


Ingrediënten:
 Ei - 1 stuks
 Zoete aardappelen - 200 gram
 Gerookte zalm - 40 gram
 Komkommer - 0.5 stuks
 Rode ui - 0.5 stuks
 Olijfolie - 1.5 el
 Citroensap - 0.5 el
 Peper - 1 snufje
 Zout - 1 snufje
 Optioneel: verse dille - 4 gram


Bereidingswijze:
1. Schil de zoete aardappel en rasp fijn.
2. Mix met het ei en een snuf peper en zout.
3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en schep het zoete aardappel mengsel in het midden van de pan. Verdeel het mengsel en druk plat met een spatel tot een mooie dunne laag, zoals een grote pannenkoek.
4. Zet het vuur lager en bak de zoete aardappel rösti 3 tot 4 minuten, met een deksel op de pan.
5. Om de rösti om te draaien zonder hem te breken, leg je een groot bord op de pan en draai je de koekenpan ondersteboven. Zo valt de rösti op het bord, met de gebakken kant naar boven.
6. Voeg nog een beetje olijfolie toe aan de pan en laat de rösti weer in de pan glijden. Bak 4 tot 5 minuten
onafgedekt op middelhoog vuur, tot de onderkant ook mooi goudbruin is.
7. Was ondertussen de komkommer en maak er met behulp van een kaasschaaf linten van.
8. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
9. Doe de komkommerlinten in een kom en meng met de ui en het citroensap.
10. Laat de zoete aardappel rösti op een bord glijden en verdeel hier de gerookte zalm en komkommerlinten met ui overheen. Garneer eventueel met wat verse dille.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.