
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal calorieën: 583
Ingrediënten:
Zilvervliesrijst - 75 gram
Hamlap- 120 gram
Chinese kool - 150 gram
Rode peper - 0.25 stuks
Knoflook - 1 teentje
Gemberwortel - 3 gram
Ketjap – 1.5 el
Olijfolie - 2 el
Peper - 1 snufje
Zout - 1 snufje
Bereidingswijze:
1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
2. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en snijd vervolgens in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. En snijd ook de knoflook fijn.
3. Snijd de Chinese kool in de lengterichting door de helft of in kwarten en spoel schoon onder de kraan. Snijd vervolgens in reepjes.
4. Snijd ook de hamlap in reepjes.
5. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 minuten bruin. Voeg de rode peper, gember en de helft van de knoflook toe en bak kort mee.
6. Voeg de ketjap toe en laat in 6 minuten op laag vuur gaar worden.
7. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan en voeg de Chinese kool samen de rest van de knoflook toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
8. Serveer de babi ketjap met de geroerbakte kool en rijst.
Reactie plaatsen
Reacties