Quinoasalade met sperziebonen en kikkererwten

Gepubliceerd op 16 juni 2023 om 17:39

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal calorieën: 503


Ingrediënten:


 Quinoa - 50 gram
 Kikkererwten uit blik/glas - 100 gram
 Sperziebonen - 175 gram
 Cherrytomaatje - 5 stuks
 Rode ui - 0.5 stuks
 Cashewnoten - 15 gram
 Citroensap - 0.5 el
 Ras El Hanout - 1 tl
 Peper - 1 snufje
 Zout - 1 snufje

 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier.
2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.
3. Was de cherrytomaten en snijd doormidden.
4. Verdeel de kikkererwten en tomaten over de bakplaat, bestrooi met peper en zout en rooster voor 15minuten in de oven.
5. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg hier de ras el hanout aan toe en laat de kruiden meekoken.
6. Dop de sperziebonen en kook in 8 tot 10 minuten beetgaar.
7. Pel de ui en snijd in halve ringen.
8. Schep de quinoa op een bord en verdeel hier de kikkererwten, tomaten, sperziebonen en rode ui overheen.
9. Besprenkel met het citroensap en garneer met de cashewnoten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.