Zoete aardappel stamppot met spinazie en runderchipolata

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 13:58

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal calorieën: 622


Ingrediënten:
 Zoete aardappelen - 250 gram
 Spinazie - 100 gram
 Runderchipolata worst - 2 stuks (76 gram)
 Verse geitenkaas 45+ - 20 gram
 Walnoten - 10 gram
 Olijfolie - 1 el
 Peper - 1 snufje
 Zout - 1 snufje


Bereidingswijze:
1. Schil de zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook in 10 tot 12 minuten gaar.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes in 5 minuten gaar.
3. Giet de zoete aardappel af en vang wat van het kookvocht op.
4. Stamp de zoete aardappel fijn met een pureestamper. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
5. Schep de spinazie erdoorheen en laat op laag vuur omscheppend slinken.
6. Hak de walnoten grof.
7. Schep de stamppot op een bord, verkruimel de geitenkaas eroverheen en bestrooi met de walnoten. Serveer met de chipolataworstjes.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.